Een sterfgeval is een tragische en ingrijpende gebeurtenis. Het is een open deur dat het extra vervelend is als nabestaanden nog tijdens hun verdriet worden geconfronteerd met de nadelige financiële gevolgen van het overlijden. Sta je wel eens stil bij de vraag: heb ik genoeg geld om mijn eigen uitvaart te kunnen betalen? Kan mijn partner of ik in de huur of koopwoning blijven wonen? Of moet er noodgedwongen verhuist worden naar een kleinere woning. Kan mijn partner of ik nog wel fulltime blijven werken? Of moet ik minder gaan werken als mijn partner vroegtijdig overlijdt omdat de kinderen op tijd naar school en uit school gehaald dienen te worden.

 

Met de overlijdensrisicoverzekering beperkt je die gevolgen tot een minimum. De overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die uitkeert bij overlijden. Je bepaalt zelf hoe lang de verzekering loopt: voor een bepaalde periode of levenslang. Ook kies je zelf aan wie de verzekering tot uitkering komt en hoe hoog het bedrag is. Zo kom je tot de overlijdensrisicoverzekering die helemaal past bij jouw en je nabestaanden.

Bovendien kan de de overlijdensrisicoverzekering verder aan je wensen aanpassen worden met aanvullende mogelijkheden zoals premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid, verzorging en verhoogde uitkering bij ongeval of een overlijdensrisicodekking voor je kind(eren). Op die manier biedt de overlijdensrisicoverzekering echt financiële zekerheid op maat.

Bij een overlijdensrisicoverzekering krijg je altijd te maken met een medische beoordeling. Afhankelijk van de hoogte van het verzekerd bedrag en je leeftijd, dient je een gezondheidsverklaring in te vullen of een aanvullende keuring door een huisarts of internist te ondergaan.

Vraag geheel vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan.

Bereken je premie